Wie ben ik

Ik zal mij even voorstellen.

 

Mijn naam is Daniëlle Hoozemans. Ik ben moeder van twee jongens in de leeftijd van 12 en 10 jaar en woon in Alphen aan den Rijn. Ik heb altijd al met kinderen gewerkt. Kinderen zijn puur en heel waardevol.

Veiligheid doet ontwikkelen is mijn motto!
En iedereen kan leren!
Daarom ben ik Kindbegrip gestart.

Al sinds 1996 ben ik afgestudeerd als Sociaal Pedagoog. Ik werk al ruim 17 jaar binnen de kinderopvang. Na jaren binnen een kindercentra te werken en binnen basisscholen als onderwijsassistent, merkte ik dat ik nog wel voldoening had in mijn werk maar mijn persoonlijke groei hield daar wel een beetje op. Ik had allerlei opleidingen en cursussen gevolgd binnen mijn werkveld en merkte dat er weinig groei meer inzat. Ik kon meer bieden dan dat ik nu deed. En ben mijn horizon gaan verbreden.

Ik ben de opleiding LEREN LEREN Methode gaan volgen en daarna de opleiding signaleren van visueel/auditief leren (beelddenken/taaldenken). Daaruit bleek dat iedereen kan leren! En vervolgens de opleiding tot kindercoach en een cursus INPP gevolgd.

Als onderwijsassistent zag ik (en ook vanuit eigen ervaringen met mijn kinderen), dat er veel kinderen vast lopen binnen het basisonderwijs. Niet omdat er geen goed onderwijs word gegeven maar omdat het vaak te laat wordt geconstateerd, er weinig tijd is om af te wijken naar andere leer/les methodes in klassen en er veel kinderen in een klas zitten. Ook is er weinig geld voor extra ondersteuning. Als kinderen merken dat ze niet meekomen, kunnen ze het gevoel krijgen dat ze het helemaal niet kunnen. Terwijl misschien de leermethode niet aansluit op het kind. Kinderen raken erg ontmoedigd hierdoor en dat kan zelfs uit lopen op allerlei problemen in de persoonlijke ontwikkeling of soms erger.


De diensten die ik aanbiedt als kindercoach zijn coaching sessies, INPP kindbegrip methode, LEREN LEREN Methode en huiswerkbegeleiding. Daarover kunt u meer lezen op de site.